info@praktijkwillemspark.nl

Nicoletta Berbenni

Persoonlijkheid

Hechting

Trauma

Nicoletta Berbenni is binnen Praktijk Willemspark werkzaam als psychotherapeut. In 2009 behaalde zij haar Master of Science diploma in de richting van Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien werkt Nicoletta bij PsyQ bij het zorgprogramma persoonlijkheidsproblematiek, onderdeel van de Parnassia Groep in Den Haag. Van 2012 tot 2015 heeft zij de vierjarige opleiding tot Integratief Psychotherapeut aan de RINO in Utrecht gevolgd en is sindsdien BIG-geregistreerd psychotherapeut.


Hoofdzakelijk heeft Nicoletta een integratieve werkwijze, waarbij zij technieken uit de cliëntgerichte en psychodynamische psychotherapie combineert. In de behandeling wordt gekeken naar onderliggende en soms onbewuste gevoelens, denk- en gedragspatronen, welke een rol kunnen spelen in het ontstaan en in stand houden van klachten. Het streven is om (weer) in contact te komen met eigen behoeftes en verlangens, die zingeving en richting kunnen geven aan het leven.

Het opbouwen van een veilige therapeutische relatie is een belangrijke basis voor de behandeling en vormt tevens een belangrijk middel om tot verandering te komen. Nicoletta geeft zowel kortdurende als langdurende individuele therapie, waarbij wekelijks afspraken van 45 minuten worden gepland. Behandelingen zijn mogelijk in het Nederlands en Duits.


Nicoletta is lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) en volgt de beroepscode voor psychotherapeuten op.

Heeft u vragen?

Twijfel niet en neem contact met ons op, wij helpen u graag.