Henk Weerheijm

Henk Weerheijm is binnen Praktijk Willemspark werkzaam als systeemtherapeut. In 1977 is hij gestart in de GGZ als psychiatrisch verpleegkundige en heeft hij zijn gehele carrière bijscholing gevolgd en inmiddels ruim 40 jaar ervaring opgedaan.

Na 13 jaar gewerkt te hebben binnen een zorgprogramma voor angst- en dwangstoornissen is hij overgestapt naar een zorgprogramma voor persoonlijkheidsproblematiek, waar hij aanvankelijk veel groepstherapieën heeft verzorgd (assertiviteitstraining, cognitieve gedragstherapiegroepen, psychodynamische groepstherapie, schematherapiegroepen), naast individuele therapieën met als voornaamste aandachtspunt patiënten met ernstige, vroegkinderlijke trauma’s.

In 2010 is Henk afgestudeerd als systeemtherapeut en heeft hij sindsdien vele systeembehandelingen verzorgd, veelal op schematherapeutische basis. Dit betekent dat er tijdens de behandeling gezocht wordt naar ieders voorgeschiedenis, naar positieve en belemmerende ervaringen, die van invloed zijn op ieders huidig functioneren, wat zich kan uiten in bepaalde gedragspatronen, bewuste of onbewuste gevoelens, behoeften en verlangens.

Henk is lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG)

BIG-registratie nummer Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige 19016907930

Aanmelden voor Henk Weerheijm

Gebruik hiervoor het aanmeldformulier. Eveneens kunt u mij mailen op het e-mailadres henk@praktijkwillemspark.nl