info@praktijkwillemspark.nl

Groepspsychotherapie

Persoonlijkheid

Hechting

Trauma

Een aantal van de therapeuten van Willemspark bieden ook groepstherapie aan. Meer informatie hierover vindt u hieronder bij de verschillende soorten groepstherapie:


Meer weten over wat groepstherapie betekend, lees het op: https://www.groepspsychotherapie.nl/voor-clienten/wat-is-groepstherapie/

Inzichtgevende Mentaliseren Bevorderende Therapiegroep (MBT-GROEP)

De inzichtgevende MBT-groep wordt aangeboden aan volwassenen tussen 18 en 65 jaar met persoonlijkheidsproblematiek. Het gaat om mensen met emotieregulatie-problemen, een kwetsbaar zelfgevoel, zwart-wit denken, overspoeld raken door eigen emoties en problemen in interacties met anderen. Van de cliënten wordt verwacht dat ze actief in het leven staan, een vorm van dag- of weekplanning hebben, dat ze over hun binnenwereld kunnen vertellen en daarop kunnen reflecteren.

Jongvolwassenengroep (JVG)

In de groepstherapie ligt de focus op identiteitsontwikkeling en zich gedifferentieerd kunnen voelen van anderen, met aandacht voor behoud van verbinding met belangrijke anderen. De groep is bedoeld voor cliënten tussen de 18 en ca. 26/ 27 jaar waarbij sprake is van separatie individuatie thematiek en die zich in één of meer van de onderstaande punten herkennen.

Beeldende en inzicht gevende therapiegroep

De groepstherapie wordt aangeboden aan volwassenen tussen 18 en 65 jaar met emotieregulatieproblematiek en interactionele problemen. Het gaat om mensen die zich herkennen in een of meer van de volgende klachten: een onstabiel zelfgevoel hebben, zwart-wit denken, vastlopen in manieren van doen of gevoelens, overspoeld raken in eigen emoties, problemen hebben in interactie met anderen zoals zich snel terugtrekken of een kort lontje hebben, veel praten zonder echt contact te maken met de ander of met eigen gevoelsbeleving.

Inzichtgevende Schematherapiegroep

De groepstherapie wordt aangeboden aan volwassenen tussen 18 en 65 jaar met herhalende thema’s zoals bij persoonlijkheidsproblematiek of een vaak terugkomende depressie, emotieregulatieproblematiek en interactionele problemen. Het gaat om cliënten die zich herkennen in een of meer van de volgende klachten: een onstabiel zelfgevoel hebben, zwart-wit denken, vastlopen in manieren van doen of gevoelens, overspoeld raken in eigen emoties, problemen hebben in interactie met anderen zoals zich snel terugtrekken of een kort lontje hebben, veel praten zonder echt contact te maken met de ander of met eigen gevoelsbeleving. 

Heeft u vragen?

Twijfel niet en neem contact met ons op, wij helpen u graag.